aPoint Danmark IVS

CVR 37763985

Når jobsamtalen ikke er til at stole på

By on 16. oktober 2016

Indsigt: Det er dyrt at fejl-ansætte de forkerte mennesker, men det sker ofte, fordi den perfekte ansættelsessamtale slet ikke er så perfekt endda.

 

I FINANS kan man den 16. oktober læse nedenstående artikel

http://finans.dk/protected/finans/karriere/ECE9052850/naar-jobsamtalen-ikke-er-til-at-stole-paa/?ctxref=fpfinans#comments

 

Herunder nogle udvalg fra ovenstående artikel (og kilde)

 

“Hvert eneste år veksler flere end en halv million danskere deres stilling til en anden. Det gør os ifølge beregninger fra Dansk Arbejdsgiverforening og Eurostat til en af de absolut flittigste befolkninger i Europa udi disciplinen jobskifte og viser, at der med al sandsynlighed er mange gengangere i statistikken fra sæson til sæson.

Med andre ord er den perfekte ansættelsessamtale slet ikke lig med det perfekte match for masser af arbejdsgivere og arbejdstagere, hvilket – siger kritikerne – koster samfundet milliarder af kroner i form af inkompetente medarbejdere, unødvendige fejl, nye ansættelsesrunder og måske oven i købet dyre fratrædelsesordninger.”

 

“Det samme mener direktøren for Jobindex, Kaare Danielsen, som anslår, at hver eneste fejlansættelse koster mere end 100.000 kr.” Dette beløb øges naturligvis markant hvis det er specialister eller direktør niveau.

 

“Problemet er bare, at ansættelsessamtalerne generelt set ikke bliver styret stramt nok herhjemme og derfor kommer til at handle uforholdsmæssigt meget om den personlige kemi mellem arbejdsgiveren og arbejdstageren. Sådan lyder konklusionen i hvert fald i et nyt speciale fra Jørgen Lørvig Jensen med en baggrund som uddannelseschef på Vitus Bering i Horsens og HTX i Svendborg.

»Det er ligesom om, at virksomhederne ikke ved, hvad de vil have. Hvad skal kandidaterne kunne helt præcist? Det bliver skyggeboksning, smagsdomme og mavefornemmelser,«”

 

Det er netop ovenstående fokus aPoint Selection Model © adressere!