aPoint Danmark IVS

CVR 37763985

Hvordan udnævnes en politiker?

By on 22. december 2016

På baggrund af en artikel i Børsen den 22. december 2016 fik jeg lyst til at skrive følgende kommentar.

Nu skrives der specifikt om ministerudnævnelser, jeg tror dette problem dækker alle de politiske udnævnelser af folketingsmedlemmer, om det er til udvalg, ordfører og andre politiske hverv som er mere omfattende end de fleste er bekendt med.

Og man kan i den grad undre sig over hvordan disse mennesker udvælges. Måske en grund til, at den politiske troværdighed opfattet i befolkningen som helhed altid er meget lav! Det kan ikke være grundet relevant faglighed, viden og erfaring der udvælges og udnævnes. Tanken er ikke fjern fra, at det så er politiske vennetjenester, nepotisme og sådan har vi altid gjort i politik. Det sidste virker mere sandsynlig og det er i givet fald ikke langt fra en form for politisk korruption?

Måske Statsministeren og dem som udvælger politikere til udvalg og ordførerskaber kan overveje, at bruge en tilgang vi altid bruger i det private erhvervsliv, når nogen skal ansættes eller udnævnes. En ansættelsesproces hvor man evaluerer og graduerer de enkelte kandidater mod hinanden for at nå frem til et objektivt prioriteret første valg. I denne proces kan indgå alt fra rene objektive til subjektive over test input evalueringspunkter og hvor vigtigheden af de enkelte punkter naturligvis vægtes og prioriteres mod de øvrige.

Hvis Statsministeren og andre ikke råder over en sådan udvælgelses model skal jeg gerne give adgang til denne via aPoint IVS der har dette som forretningsområde.

 

Allan Cervin, MBA